13 de maig 2011

EL MÓN D'ESPINOSA

 El món groc, d’Albert Espinosa, ens mostra les reflexions i l’aprenentatge que ell mateix ha adquirit del què va viure en la seva adolescència a l’hospital. No pretén fer un llibre d’autoajuda, per bé que en molts moments ho sembla, sinó impregnar-nos de tot allò que el càncer li va ensenyar, tot allò que l’ha ajudat a caminar per la vida amb una saviesa superior a qualsevol de nosaltres. Parla d’un món que ell ha creat en què tots els què hi pertanyen són de color groc, perquè donen vida, alegria i són especials, com el sol. Els grocs són persones que apareixen a la nostra vida en un moment donat i amb qui establim  uns lligams superiors a l’amistat o a la parella. Són persones que potser no tornarem a veure, però que sempre seran els nostres grocs. Com els seus companys d’hospital.
El llibre es divideix en capítols per lliçons de vida o consignes que ell anomena descobriments. La lectura és fàcil, còmode i fins i tot divertida pel seguit d’anècdotes que explica. Alhora ens envolta d’emoció i humanitat seguint el mateix estil que la sèrie Polseres Vermelles, doncs està basada en el Món groc.
No hi ha dubte que Albert Espinosa ha trobat la seva marca, el seu producte, la fórmula de l’èxit tot explicant històries de nens, similars a la que ell va viure de petit a l’hospital. Ha fet el salt al cine dos cops amb els guions dels films Planta 4(Antonio Mercero) el 2003 i Herois el 2010 amb Pau Freixa com a director; el mateix amb qui aquest any s’ha estrenat a la televisió amb la sèrie Polseres vermelles. Ha donat vida a 6 nens d’hospital amb diferents malalties que junts formen un grup que usen les polseres vermelles de les operacions com a lligam. La sèrie va acabar després de 13 capítols i amb la promesa d'una segona temporada. L’èxit rotund que ha tingut és el resultar d’un conjunt d’ingredients en la seva justa mesura que combinen perfectament: personatges propers, rics, que tot i la seva desgràcia intenten sobreviure al seu dia a dia amb optimisme. Els nens que viuen a l’hospital no són diferents de la resta i per això es busquen els seus jocs i aventures allà dins.
Molt recomanables tots els missatges de força, lluita i amistat que Espinosa transmet en cadascuna de les seves obres.
Equip d'actors de Polseres Vermelles amb Pau Freixa i Albert Espinosa


DE QUINZE EN QUINZE I EM TANCO PERQUÈ TOCA

Dia 15 de quarentena.   Avui s'hauria acabat la confinació després de 15 dies dintre la nostra gàbia daurada. Avui podriem tornar a...