14 de des. 2011

EL GAT AMB BOTES

L’any  2001 Dreamworks va obrir la porta a una nova animació que ampliava el seu públic als adults barrejant personatges de contes populars amb noves històries amb un to irònic, a mode de trencar amb els tòpics dels contes i reinventar-se. Ho va fer amb Shrek tot aconseguint un gran èxit. Arrel d’aquest fenomen van sorgir altres parts de la mateixa temàtica no tan exitoses. Potser per això però volent continuar amb el mateix estil s’ha creat El gat amb botes, extraient d’Shrek un personatge que només era secundari per donar-li una pel·lícula sencera. El gat amb botes no està al nivell de Shrek 1, en el sentit que no és crítica ni irònica. Simplement juga a la barreja de contes i hi posa un toc d’humor, però un humor més infantil i innocent. Ara bé, com a tal funciona.
La història ens presenta un gat amb botes, barret i espasa que és un fugitiu de la justícia que s’acaba aliant amb una gateta valenta i astuta i amb un antic amic d’infància ,que resulta ser l’ou Humpty Dumpty*. Els tres van a la recerca de la gallina dels ous d’or , un conte popular prou conegut. Enmig de l’aventura hi ha una parella de dolents que també volen la gallina i els trepitgen els talons.
És una pel·lícula ben feta, divertida pels petits i pels grans encara que no sigui del nivell de Shrek o de les obres mestres de Pixar que tenen diferents nivells de lectura.


  • El millor: la mirada tendre del gat que provoca un ooooh en el públic des de Shrek.
  • El pitjor: no passa de ser una pel·lícula més dins l’amplia oferta d’animació.

*Puntuació: 6’5

*Humpty Dumpty és un personatge que forma part d’una sèrie de contes explicats en forma de rimes angleses. 


DE QUINZE EN QUINZE I EM TANCO PERQUÈ TOCA

Dia 15 de quarentena.   Avui s'hauria acabat la confinació després de 15 dies dintre la nostra gàbia daurada. Avui podriem tornar a...