19 de des. 2011

PRIMER ANY DE PHENOMENA

La sessió de Phenomena de divendres 16 estava de celebració per partida doble. Per una banda es complia un any del seu inici i per això la millor manera de celebrar era repetir les dues pel·lícules amb que va néixer aquest fenomen: Tiburon i Alien. No va ser casual que aquell 16 de desembre de 2010 es triés Tiburon, doncs aquest film de Spielberg complia 35 anys des de la seva estrena al mateix Urgell. Així que aquest any en compleix 36. Moltes felicitats a Phenomena, i tots els què l’han creat, i a Tiburon, per seguir causant furor amb la seva banda sonora a cada visionat.
La sala era plena del tot, a pesar de ser una sessió repetida. El públic estava més entusiasmat que mai, si això és possible, per aquest primer aniversari, per formar-ne part i sentir-nos com una gran, immensa família. Tots vivim el cinema d’igual manera. 
Va haver discurs de Nacho (extraordinari i proper com sempre), bufada d’espelma, la promesa d’un regal a cadascú al final de la nit, aplaudiments a força escenes i cantada de Movierecord.
Considero que cada vegada hi ha més civisme entre els assistents. S’han anat eliminant els pesats que no mesuraven el seu entusiasme i els bruts que deixaven les deixalles per terra, fins i tot els fotògrafs que es dedicaven a retratar la pantalla. Això també és motiu de celebració per tots plegats.
Al final de la nit esperàvem amb candeletes el kit de supervivència que ens havien promès. La ment imaginava de tot: algun regal de les pel·lícules, merchandising de Phenomena etc. En obrir-lo ens va envair una barreja de decepció i riure. El regal era un tetrabric de consomé per cap. Una broma divertida que vam saber encaixar.
Auguro llarga vida a Phenomena. Tots ho esperem perquè gràcies a aquest projecte alguns tenim un motiu per somriure una nit al mes dins del mar de problemes que ens ofeguen. I això, val molt més que els  9 euros de l’entrada. Ara només esperem la propera sessió el dia de reis que serà sorpresa fins l'últim segon abans de la projecció. 


                                          Trailer de l'anunci de la segona temporada de Phenomena.

3 comentaris:

Sidhe ha dit...

A veure que ens possen el dia 6! Estem esperant en candeletes!

Roswell ha dit...

Bueno... mi catalán es pésimo, pero allá voy:

M'ha agradat moltíssim aquesta ediciò del Phenomena... y el regal que ens van donar: en aquest temps de crisi és algo que podem fer servir para passar aquests dies d'Hivern calentons... viuen més pel·lícules, a casa per supost.

Bueno, que me lío. Genial la iniciativa... aunque sigue habiendo demasiados aplausos ("En el espacio, nadie puede oírte aplaudir", buen lema para Alien).
En fin, muy buen artículo, y buen blog, me servirá para practicar mi catalán.

¡Un saludo!

Anònim ha dit...

Hola a tots dos! gràcies per llegir el bloc i a tu Roswell per fer l'esforç de parlar en català. M'agrada la gent a qui estic coneixent gràcies a Phenomena!
Ens veiem el dia 6!! jo seré al pis de dalt a primera fila :)

DE QUINZE EN QUINZE I EM TANCO PERQUÈ TOCA

Dia 15 de quarentena.   Avui s'hauria acabat la confinació després de 15 dies dintre la nostra gàbia daurada. Avui podriem tornar a...