22 de gen. 2012

GRAN HERMANO 12+1 ES SUPERA A SÍ MATEIX

L’època del boom dels reality shows ja ha passat. Molts han mort, altres es mantenen com poden, i enmig de tant naufragi en neixen de nous amb gran èxit (Acorralados, per exemple) i altres es reinventen cada any amb tècniques exitoses. El públic és exigent i no menteix. Quan un reality cansa, té els dies comptats. Cal estar innovant i sorprenent constantment. Gran Hermano, el pare de tots els realitys, ho sap fer magistralment. Cada edició conté elements nous, inesperats i molt treballats. Aquest any però, en la seva 13a edició (anomenada 12+1 per un tema de superstició de la presentadora) el format s’ha superat a si mateix. Els espectadors ens hem topat amb una casa amb habitacions anormalment disposades: una saleta completament girada, en què els mobles estan al sostre; Una cuina amb una inclinació d’un 35%, que obligava els concursants que acabaven d'entrar a fer esforços per caminar-hi; Una habitació reduïda en que els que van entrar semblaven Gulliver al país de Liliput. Fins i tot hi havia una enorme Arca de Noé amb tot  d’animals desaparellats que els concursants havien de emparellar. Després de la sorpresa i por (d’alguns) inicial van descobrir que a banda d’aquestes sales hi havia una enorme casa plena de comoditats, amb un disseny a tot color, un jardí de 300 metres quadrats amb una piscina que té un llit al mig i una dutxa de vidre en què suposadament deixaran veure les seves vergonyes.
Els concursants semblen gent més “normal” que altres anys, tot i que amb grans personalitats, gustos i caràcters molt interessants. Potser el més sorprenent va ser el mossèn moter (que a hores d’ara sembla que l’Església ja ha excomulgat per entrar al concurs).
Mercedes Milà va estar al seu nivell habitual: canyera, divertida, passional i sincera. Sense oblidar els seus escots cada vegada més comuns.
La primera gala ens va deixar un sabor de boca magnífic als espectadors més fidels. L’expectació és alta i esperem que es compleixi.

El 12+1 no és només un tema de superstició davant el 13, sinó que té un sentit afegit. Aquest any entrarà a la casa una persona del carrer cada setmana. Serà una persona que no hagi anat als càstings i que hi podrà optar a través de subhasta a Ebay. Sí, si, encara que sembli increïble és cert. La gent que tingui molts diners per gastar podrà comprar la seva entrada al concurs. I els diners que es recaudin cada setmana seran per Creu Roja. Una idea rodona: solidària per totes bandes.  Cal dir que la mateixa nit de la gala el preu ja estava en 10.300 euros. Una barbaritat. I asseieu-vos un moment abans de llegir com estar ara la "puja": 150.100 euros. Això demostra com tot i la crisi encara hi ha bojos rics que poden gastar els diners per un capritx com aquest.


Només queda tornar-nos a enganxar una vegada més als personatges de la Casa de Guadalix i deixar-nos sorprendre nit a nit per l’excel·lent equip de guionistes.
Les portes de Gran Hermano s’obren per rebre a…..


DE QUINZE EN QUINZE I EM TANCO PERQUÈ TOCA

Dia 15 de quarentena.   Avui s'hauria acabat la confinació després de 15 dies dintre la nostra gàbia daurada. Avui podriem tornar a...