2 de gen. 2012

XP (PARANORMAL EXPIRIENCE)

Al cinema de terror cada vegada li costa més inventar històries aterradores i alhora originals que no caiguin en els tòpics i en els ensurts fàcils. Si a la industria de Hollywood se li acaben les idees que passarà al cinema català i espanyol en aquest gènere concret?
XP(Paranormal expirience), la primera pel·lícula rodada en 3D a Catalunya, és un exemple de la falta de idees i de manca de pretensions que no va més enllà d’atraure els típics adolescents que van a la sala a cridar i riure o a veure els guapos que surten a les series d’antena tres. La trama arrenca amb força i sorprenent a l’espectador amb una escena  que recorda als de la saga Saw. Veiem un grup de joves estudiants de psiquiatria (la majoria actors de series d’antena 3 com Los Protegidos) asseguts i lligats a  unes cadires  formant un cercle. Han accedit a fer una prova amb el professor a canvi d’aprovar l’assignatura. Una prova suposadament psicològica. El professor treu una navalla i fa un tall mortal al canell d’un dels nois assegurant que la força de la ment és capaç de fer que deixi de sagnar.  Passada l’angoixa inicial els joves han de fer un projecte per la carrera per demostrar que no existeixen els fenòmens paranormals, que només són projeccions de la ment. Per això se’n van a un poble fantasma on hi va haver una sèrie de crims anys enrere.  Als joves els acompanya la germana de la protagonista, una noia carregada de traumes infantils que també involucren la protagonista i que anirem descobrint a mida que avança la història. Un cop al poble, molt previsiblement, van morint un a un.
És d’aquelles pel·lícules que pugen l’adrenalina i provoquen certa por  però que a penes tenen suspens i que són absolutament previsibles. És fàcil identificar l’assassí i saber com acabarà des dels primers 20 minuts.



  • El millor: la seqüència inicial i els escenaris coneguts (Barcelona, entre d’altres)
  • El pitjor: una trama pobre i repetitiva.
*Puntuació: 5'5

1 comentari:

noia de vidre ha dit...

Jo encara no l'he vist, però com tu dius és bastant previsible, i crec que n'han fet i n'estàn fent massa publicitat. La pel.licula sembla molt evident. Segurament l'acabaré mirant (però quan la facin per la tele)

DE QUINZE EN QUINZE I EM TANCO PERQUÈ TOCA

Dia 15 de quarentena.   Avui s'hauria acabat la confinació després de 15 dies dintre la nostra gàbia daurada. Avui podriem tornar a...