5 de febr. 2012

UNA RUTA PER LA GRÀCIA PARANORMAL

Els fenòmens paranormals, les cases encantades, l’espiritisme i tot allò que està envoltat de misteri i de tot l' inexplicable racionalment atreu un gran nombre de persones. Personalment m’hi sento molt atreta, sense saber exactament perquè, des de ben petita. Per això sempre que puc m’escapo al cine a veure pel·lícules de terror o bé busco, llegeixo i xafardejo sobre tot el relacionat. I així vaig trobar el Cercle Català d’Història. Una Associació que es dedica a la recerca i difusió de tot el què tingui a veure amb història de Catalunya. Mirant la web vaig descobrir una ruta guiada pels carrers de Gràcia. Però no una ruta històrica qualsevol, sinó sobre fenòmens paranormals succeïts al barri. I tot plegat a mans d’una parapsicòloga molt interessant, Isabel Roig.
Ahir al matí em dirigia al punt de trobada abrigada de cap a peus (literalment) i completament pelada de fred però immensament entusiasmada per les descobertes que faria. M’acompanyava una bona amiga que també tenia una enorme curiositat. No érem les úniques. Un grupet d’unes 15 persones més esperaven sorprendre's i buscar respostes a tants dubtes. La ruta començava a Passeig de Gràcia amb Rosselló i acabava al carrer Laforja. El preu era d’allò més correcte, 10 euros, si valorem la durada de la ruta (3 hores) i la cultura i la vàlua de la guia. Ens va mostrar 5 llocs diferents, cadascun amb diferents successos paranormals. Una Església amb aparicions d’un esperit (no hem vist l’esperit); Una casa on hi va haver poltergeist (objectes que volen i es mouen sols com a la famosa pel·lícula); Una altra casa on el seu amo va demanar ajuda al diable i a canvi de concedir-li li va esculpir gàrgoles a la façana com hem pogut veure; Una plaça on es feia espiritisme, i un lloc on hi va haver un cementiri i en edificar al damunt hi ha hagut molts casos de fantasmes a les vivendes.

Anys 30. La casa de Francesc Giner  on va haver fenòmens
 poltergeist.

La casa de Francesc Giner avui en dia
Tot plegat ens va engrescar. Vam fer milers de preguntes. Ens va explicar conceptes propis de la parapsicologia que desconeixíem, i ens va obrir una mica més la ment. Aquests estudis encara estan mal considerats al nostre país. Però en canvi a molts altres països del món la parapsicologia és una carrera universitària.
Ens vam acomiadat amb la promesa de tornar-nos a veure en una excursió que es prepara per la primavera-estiu en què anirem a zones rurals una tarda/nit per experimentar molt més a prop fenòmens paranormals a llocs on hi ha sorolls i aparicions.
Si esteu interessants en la ruta per Gràcia o en altres excursions històriques que proposa  el Cercle Català d’Història entreu al seu web i consulteu.
Aprofito per esmentar altres webs que també proposen curioses sortides per Barcelona. Algunes molt més cares com una visita als terrats de la ciutat per 150 euros o una ruta fantasmagòrica pel Gòtic de nit per 14( www.iconoserveis.com).
2 comentaris:

noia de vidre ha dit...

Jo a la pròxima ruta, aquesta que dius que tornareu a fer, m'hi apunto si o si, jejejejeje.
I ja saps que a mi aquestes coses m'encanten i al veure només les fotos em vas fer "dentetes" i tinc ganes de més.

Petonets!

Anònim ha dit...

Informada estaràs quan se sàpiga l'excursió! serem un bon grupet em sembla! jajajaja