3 de març 2011

CHICO I RITA

Chico y Rita es un homenatge a la música, als boleros, a l'amor, i a ciutats com l'Havana, Nova York, Barcelona o París. Els protagonistes són dos joves cubans dels anys 40 que es coneixen a l'Havana enmig de boleros. Chico, un pianista de jazz, queda hipnotitzat de Rita, una bella i sensual cantant d'ulls blaus al so de Bésame mucho. Enmig de la confusió de l'època i de les inseguretats del jove neix un amor que transcendeix al pas dels anys, a les distàncies geogràfiques, als malentesos i a les trobades i desencontres. Només un amor que ha quedat ofegat per la pròpia vida abans fins i tot de començar, que no ha arribat a erosionar-se excessivament, és capaç de sobreviure intacte a més de 40 anys. És una història d'amor clàssica d'aquelles que arriben a tots els cors.
El film d'animació de Fernando Trueba relata amb tendresa i molt de ritme com l'èxit pot convertir-se en un gran fracàs, com els luxes poden ser la més gran de les pobreses, com la música és buida si no ha estat composada per algú que ha estimat de debò, com la cançó que Chico composa per Rita.
Fernando Trueba, Javier Mariscal i Bebo Valdés aposten per un tipus de cinema molt poc vist i valorat, com és l'animació per adults, tot unint una bona història (Trueba) amb un dibuix personal i molt proper al còmic (Mariscal) i una música electritzant (Valdés), que ha donat com a resultat un premi Goya. És d'aquelles pel·lícules que deixen un bon sabor de boca en sortir de la sala, que provoquen que l'espectador surti del cinema tararejant Sabor a mi.

Puntuació: 8





DE QUINZE EN QUINZE I EM TANCO PERQUÈ TOCA

Dia 15 de quarentena.   Avui s'hauria acabat la confinació després de 15 dies dintre la nostra gàbia daurada. Avui podriem tornar a...