25 de jul. 2011

CARS 2

La nova entrega de Cars, de Pixar, ens presenta una història d’espies i acció enmig de les ja conegudes aventures de Rayo mcQueen junt amb el seu amic Mate. Les casualitats i la mala sort de la grua vella i rovellada porten a dos espies que persegueixen un mafiós a confondre Mate amb un espia més,  desencadenant un seguit de situacions interessants i divertides. Alhora, Rayo mcQueen ha de competir en una carrera molt important contra un cotxe de formula 1 italià.  
Els guionistes de Pixar demostren la seva capacitat amb una trama d’espies molt ben adaptada als cotxes i combinant perfectament l’acció amb l’humor.
Ara bé, tot i que la pel·lícula estigui ben resolta i aconsegueixi atraure els diferents públics, perd tot el sentit que tenia la primera. Cars va tenir un gran èxit en tocar un tema cultural real als EEUU com va ser la construcció de l’autopista deixant la carretera 66 aïllada i deserta i portant a la ruïna tots els pobles dels voltants. Aquest tema sumat al carisma dels personatges la van dotar d’un encant que la segona no té. No han arriscat, com solen fer, han anat al segur.
És un voler i no poder.
El què si que hi trobem és el segell de Pixar i Disney en  els seus missatges i sentiments.
Tot i els múltiples peròs val la pena anar-la a veure per la feina ben feta que hi ha darrere de totes les produccions de Pixar i per no perdre’s el magnífic curtmetratge de Toy story que ofereixen abans de Cars 2.

Puntuació: 7