28 de jul. 2011

BETTY ANNE WATERS

Hilary swank és una de les actrius de moda dels últims temps i arriba a les cartelleres amb dues pel·lícules alhora: Betty Anne Waters i La víctima perfecta.
Betty Anne Waters  retrata el cas real d’una dona sense estudis que en la lluita per treure el seu germà de la presó decideix estudiar la carrera de dret per fer-ho ella mateixa. A Betty Anne i Kenneth els uneix un lligam més fort de l'habitual entre germans per la duresa de la seva infantesa. La falta d’una mare que els atengui els uneix molt intensament, i aquest lligam perdura amb els anys. És per això que quan acusen Kenny de l’assassinat d’una veïna del poble Betty Anne mou cel i terra per demostrar la seva innocència, deixant en segon pla el seu marit i els seus fills, fins i tot. L’ajuda d’una gran amiga que coneix durant la carrera serà vital en el desenvolupament dels esdeveniments.
Sembla que a Hilary swank s’està encasellant en personatges lluitadors fins l’extrem i que són exemples de superació, com ja va fer a la pel·lícula que li va donar l’Oscar Million dollar baby. Tantmateix aquest fet no vol dir que ella no interpreti més que bé els seus papers.
La pel·lícula és interessant a nivell d’emocions, de sentir empatia cap als germans però quant a trama és molt previsible. No costa gaire endevinar si el germà és innocent o culpable, a pesar que intenten fer-te dubtar en alguns moments.  A més, el tema de la història( personatge que lluita contra el poder judicial per demostrar que comet errors) ha estat molt trillat. Aquest film recorda a Erin Brockovich, de Steven Soderbergh.
La pel·lícula funciona per la bona interpretació dels dos germans i perquè la força de Betty Anne i la capacitat de superació que té connecta amb tots aquells que estem davant la pantalla. L’ésser humà és capaç de superar límits que creia impossibles si no es rendeix i això queda palès en aquesta història d'emocions.*Puntuació: 7