31 d’ag. 2011

DESTINO FINAL 5

Destino final 5 posa punt i final a la saga de terror que va iniciar l’actor Devon Sawa el 2000 amb un producte gairebé idèntic als anteriors però amb alguna petita innovació en la trama.
Aquest cop el protagonista té la visió d’un accident que hi haurà en un pont amb el suficient temps d’antelació com per salvar alguns dels seus companys, una colla de joves que treballen a la mateixa empresa i que fan una sortida de treball en autobús. A partir d’aquí la mort persegueix els supervivents en el mateix ordre en què haurien d’haver mort al pont.
L’estructura de la trama és exactament el mateix en les 5 pel·lícules, només varia l’accident inicial, els personatges, i les morts. Fins i tot els finals són gairebé iguals. Per què doncs han tingut tan èxit? Personalment li dono valor a com es desenvolupen lentament i progressivament els petits incidents o circumstàncies que acaben desencadenant cada mort.  La qualitat de les escenes li dona suspens i emoció. Òbviament l’excés de gore que hi ha en les morts li resta qualitat als films i es demostra que el públic a qui es dirigeixen bàsicament és l’adolescent.
Cal destacar com es tanca aquesta última pel·lícula doncs el final acaba enllaçant directament amb la primera mostrant-nos l’accident d’avió en què Devon Sawa tenia la primera visió.
Els crèdits ens fan un homenatge a tots els films de la saga mostrant seqüències de cadascun.


  • El millor: com s’encadenen una a una la suma de successos que porten a cadascuna de les morts. Són escenes molt ben detallades.
  • El pitjor: Excés de gore.

Puntuació: 6’5


DE QUINZE EN QUINZE I EM TANCO PERQUÈ TOCA

Dia 15 de quarentena.   Avui s'hauria acabat la confinació després de 15 dies dintre la nostra gàbia daurada. Avui podriem tornar a...