14 de febr. 2011

NIT DE PREMIS DE CINEMA A EUROPA

Diumenge 13 de febrer es van celebrar paral·lelament els Premis Goya de cinema espanyol i els Premis Bafta, del cinema anglès.
El Teatre Real a Madrid, seu de l'entrega dels Premi Goya per primer cop gràcies a Álex de la Iglesia, en la seva 25 edició va premiar per sobre de totes a Pa negre amb 9 estatuetes. El film català va aconseguir el premi a la Millor pel·lícula, al Millor director (Agustí Villaronga), Millor actriu (Nora Navas), Millor actriu secundària (Laia Marull), Millor actor revelació (Francesc Colomé), Millor actriu revelació (Marina Comas), Millor fotografia i Millor Gguió adaptat.
El premi al Millor actor se'l va endur l'actor Javier Bardem per Biutiful, i al Millor actor de repartiment Karra Elejalde, de También la lluvia.
El Millor guió original i el Millor so van ser pel film angoixant Buried i el premi a Millor pel·lícula Europea va ser El discurso del rey, la gran guanyadora dels premis veïns BAFTA.

Si voleu veure la llista de premis cliqueu l'enllaç:
http://premios-goya.fotogramas.es/
 
A Londres, l' Acadèmia britànica de les Arts Cinematogràfiques i de Televisió va fer entrega ahir dels millors premis del 2010, del seu país i de fora.
La gran premiada va resultar El discurso del Rey obtenint 7 de les 14 nominacions. Li van donar el premi a Colin Firth fent de rei Jorge VI com a Millor actor, al Millor guió original, la Millor Pel·lícula, els Millors secundaris Helena Bonham Carter i Geoffrey Rush i a la Millor banda sonora.
La Red social va guanyar 3 premis, al Millor Director (David Fincher), al Millor guió adaptat i a la Millor edició.

Malauradament ni la pel·lícula espanyola Biutiful, ni l'argentina El secreto de sus ojos van obtenir premi a la Millor pel·lícula estrangera perquè se'l va endur la sueca Els homes que no estimaven les dones, primera part de la saga Millenium.
La millor actriu va ser Natalie Portman per Cisne Negro, i Origen es va endur finalment tres estàtues gens menyspreables: Millor so, efectes especials i disseny de producció.
El film d'animació premiat va ser Toy Story 3 en contraposició amb els Goya, que van premiar a Chico y Rita.
Cal destacar el premi a la contribució britànica del cine que es va oferir a la saga Harry Potter.


Si voleu veure la llista de premis cliqueu l'enllaç: http://www.bafta.org/awards/

DE QUINZE EN QUINZE I EM TANCO PERQUÈ TOCA

Dia 15 de quarentena.   Avui s'hauria acabat la confinació després de 15 dies dintre la nostra gàbia daurada. Avui podriem tornar a...