18 de febr. 2011

OPERACIÓN TRIUNFO MARXA PER LA PORTA PETITA

La nit del diumenge 20 de febrer el reality musical Operación Triunfo posa final precipitadament, a només un mes d'haver començat, pel fracàs estrepitós de l'audiència.
El programa de Gestmusic va obrir les seva acadèmia de formació de cantants el 2001 a TV1 amb Nina al capdavant de la direcció d'aquesta, i Carlos Lozano com a presentador del concurs. L'èxit d'aquella primera edició va ser espectacular i es va repetir l'any següent. Tanmateix el format va començar a davallar a la tercera edició, motiu pel qual OT va morir a televisió espanyola durant dos anys fins que Telecinco el va comprar i el va fer renéixer. La cadena privada va saber revifar el format, en part gràcies al gran Jesús Vázquez com a presentador. Han anat passant els anys i les edicions i el programa s'anava mantenint fins que els últims dos anys van haver d'incorporar Risto Mejide al jurat com a personatge polèmic que aportava molts elements d'interès al concurs. L'audiència va tornar a pujar com l'escuma. Però tot el bo s'acaba i el comiat de Risto de la cadena pel seu excés de polèmica ha portat clarament al fracàs d'Operación Triunfo. Aquesta edició ha engegat amb bones intencions, amb esperit de canvis i sorpreses, quan en realitat han estat grans errors que han anat tombant les gales una a una com si fossin peces de dominó.
El retorn a la direcció de l'acadèmia de la carismàtica Nina, no ha estat prou per suportar l'absència de tres grans pesos pesats com Jesús Vàzquez, Risto Mejide i Àngel Llàtzer. La nova presentadora, Pilar Rubio, no ha sabut encaixar en el format, a pesar de la seva experiència en programes similars, ni aconseguir el reconeixement del públic. Els canvis en la normativa del concurs, com poder re introduir un concursant expulsat pel públic si els professors ho creuen convenient, han estat absurds i poc seriosos. Reduir el jurat a tres persones, una de les quals va canviant a cada programa; Donar massa èmfasi a les històries que passen a l'acadèmia entre els concursants quan Operación Triunfo es caracteritzava per centrar-se en linterès musical i no de reality. Tot això i altres petites variacions han fet caure en picat el concurs no deixant ni passar del mes. Diumenge OT farà una gala final en què es decidirà un guanyador que potser en circumstàncies normals hauria estat expulsat d'aquí algunes gales.
Operación triunfo marxarà per la porta petita sense gaires esperances de poder tornar.




DE QUINZE EN QUINZE I EM TANCO PERQUÈ TOCA

Dia 15 de quarentena.   Avui s'hauria acabat la confinació després de 15 dies dintre la nostra gàbia daurada. Avui podriem tornar a...