15 de març 2011

EL DISCURS DEL REI

El discurso del rey de Tom Hooper fa honor als 4 Òscars que ha guanyat recentment amb una interpretació magistral de Colin Firth, com a rei, i del nominat Georfrey Rush en el paper de doctor. La historia succeeix a la convulsa decada dels 30, en què El Duc de York es troba sense esperar-s'ho amb la renuncia al tro del seu germà gran, cosa que l'obliga a ell a assumir el rol de rei precipitadament i convertir-se en Jorge VI. La seva tartamudesa li complica considerablement les tasques pròpies de la seva condició, sobretot alhora de fer discursos. És llavors quan contracta els serveis d’un suposat doctor (Rush) perquè l’ajudi a curar la seva tartamudesa. Tot el film ens delecta amb les converses entre els dos personatges, en la seva evolució, tan a nivell personal com de la seva amistat. Ens aporta dosis d’humor molt interessants com quan el rei escup una paraulota darrere una altra cada vegada que s’encalla mentre llegeix un text. Les sessions i les converses entre ells li fan veure al rei que la tartamudesa no és una falla física, sinó un problema psicològic, una conseqüència d’alguns traumes de la infància que li han quedat incrustats al seu interior per no treure’ls fora. Rush l’ajuda a netejar-se per dins, alhora que li injecta dosis de confiança en sí mateix, l’acompanya en tots els actes públics i es converteix en el seu gran aliat. Tot culmina en un discurs final molt important pel rei en què supera perfectament el repte gràcies a les tècniques apreses i a la confiança que rep del doctor i la seva dona.
És una pel·lícula rica, profunda, que retrata perfectament els dos personatges i que aconsegueix empatitzar amb l’espectador.

Puntuació: 8



3 comentaris:

STER ha dit...

En mi opinión ,es una película por y para actores. En dirección supinamente aburrida.
La salvan esos 3 monstruos.

Anònim ha dit...

Hola Ster,
todos los puntos de vista son aceptables, pero considero que no solo los actores son buenos, sinó que el guión, la fotografía y el conjunto es una gran obra. Aburrida? si no paras de reir en toda la peli!

STER ha dit...

Ya,mujer....si a mí me encantó,pero quería remarcar que en dirección,es sosa.
"THE SOCIAL NETWORK" , bajo mi punto de vista Fincher tiene un ritmo trepidante.
Amo por encima de todo a esos dos,desde que vi a Colin Firth en la de Tom Ford me dije "ufff,actorazo" y de Geofreey ni hablemos.

DE QUINZE EN QUINZE I EM TANCO PERQUÈ TOCA

Dia 15 de quarentena.   Avui s'hauria acabat la confinació després de 15 dies dintre la nostra gàbia daurada. Avui podriem tornar a...