18 de març 2011

SIGUES SEMPRE FIDEL A TU MATEIX

La nit de dimarts 15 la sèrie catalana Infidels va arribar al seu final definitiu després de 3 temporades amb el capítol: Me’n vaig a casa a escriure un bolero. Infidels era la versió catalana de Sexo en Nueva York; Una sèrie trencadora, políticament incorrecte, que posava damunt la taula la infidelitat, no com a valor, sinó com una realitat que vivim a diari i de la qual no es parla obertament, i menys a la tele.
La trama se centrava en les vides de 5 dones, amigues entre elles de les estones de piscina juntes. Montse German, Montse Guallar, Sílvia Bel, Aina Clotet i Ingrid Rubio donaven vida a la Joana, la dona dels mil rols; A Lídia, la psiquiatre nimfòmana; Paula, l’escriptora lliberal; Arlet, la mestra d’escola que descobreix que és lesbiana; I Cruz, l’economista freda i que mai trenca els seus principis, suposadament; Totes tenen peculiaritats diferents i vides molt contraries però la seva amistat està per damunt de tot això.
El final de la sèrie ha estat agredolç pels seguidors per haver estat precipitat i totalment inesperat. A pesar d’això l’últim, els guionistes han aconseguit resoldre’l força dignament. Era una sèrie fresca, irònica, amb un alt sentit de l’humor, crítica, lliure de convencions socials  i que feia girar les trames i les protagonistes al voltant d’una premissa: Siguem sempre fidels a nosaltres mateixos, i a vegades això ens farà ser infidels als altres. No tracta el concepte infidelitat com quelcom exclusiu entre parelles, hi ha infidelitat entre amigues, feina, convencions socials: Ser infidel a allò que se suposa que és el correcte.
En definitiva, acaba una bona sèrie en què les dones eren les protagonistes i els homes només funcionaven com a secundaris. Excel·lent interpretació de les actrius i bon ritme de guions.

4 comentaris:

miquel ha dit...

una gran pèrdua... xo un bon lloc on poder-les recordar!!!!

Anònim ha dit...

I tan Miquel, una serie que ens dol que s'acabi però que seguirà omplint moltes converses.

miquel ha dit...

jajajaja Leti sóc l'Alba, xo tot el pc està amb el nom de mon pare!! Quina gracia m'ha fet! Fidels a infidels SEMPREEE :)

Anònim ha dit...

jajajajaja Doncs merci per comentar Alba!

DE QUINZE EN QUINZE I EM TANCO PERQUÈ TOCA

Dia 15 de quarentena.   Avui s'hauria acabat la confinació després de 15 dies dintre la nostra gàbia daurada. Avui podriem tornar a...