19 d’abr. 2011

1ER CICLE TEMÀTIC DE PHENOMENA: NIT ZOMBI

Els amants del terror vam assistir divendres 15 d’abril al temple del cinema dels 70, 80 i 90: el cinema Urgell per veure el primer cicle temàtic de Phenomena expirience que va voler sumar-se a la proposta del Saló del còmic de vestir-se de zombis amb La nit zombi. Enlloc de dijous aquest cop va ser en divendres a les 21’30 i amb una bona dosi de monstres en tres pel·lícules: El dia de los muertos (Romero), Posesión Infernal (Reimi) i una novetat d’aquest any: La horda (Yannik Dahan). En aquesta ocasió el Phenomena no va esgotar entrades i es va quedar en unes 1300 persones, que ja és un nombre força elevat per ser una nit temàtica.
Independentment de la qualitat de les pel·lícules els assistents vam disfrutar fins l’extrem. La cua de dues hores que alguns vam fer no ens va fer minvar ni una gota de la il·lusió que teníem d’entrar i gaudir de l’espectacle. Un cop dins, aquesta vegada vaig triar el pis de dalt de la sala per seure, el què antigament s’anomenava "galliner". I l’experiència va ser realment espectacular. Des de la primera fila del club, la visió és molt millor que des de platea.
Abans de començar la successió de films Nacho Cerdà (director de Phenomena) va presentar l’acte i als convidats que excepcionalment portava: Jaume Balagueró (Rec), Charlie Adlard( creador del còmic Walking dead), Jorge Grau (No profanar el sueño de los muertos).

El dia de los muertos, una de les varies pel·lícules de zombis de George Romero va ser la gran sorpresa de la nit. No segueix l’esquema típic d’aquest tipus de films i això li dóna un toc especial. Potser una mica lenta i falta d’acció en la primera part però interessant la segona, destacant sobretot, les escenes del zombi Bub amb el doctor que l’ha ensinistrat per fer-lo dòcil. Bub resulta ser un zombi amb una capacitat que en principi els altres no tenen, i és que conserva records de quan era humà. Les escenes on intervenen ells dos són les millors i aconsegueixen fins i tot entendrir l’espectador.

Posesión infernal és d’aquelles pel·lícules que no deixen indiferent. No avorreix, és molt entretinguda, té uns bons efectes especials i de caracterització però alhora no pot amagar que és un film de sèrie B. Creua constantment la línia del terror a l’humor negre aconseguint que la sala es passés els 90 minuts que durava rient sense parar pels diàlegs innocents i inversemblants i per l’exageració dels zombis en alguns moments. Cal destacar alguns plans de càmera força interessants i ben aconseguits, com el del joc de mirades entre una parella.
LA Horda és la que menys em va agradar de les tres. Tot i que podria ser perquè la son m’estava guanyant i no vaig ser capaç de posar els cinc sentits en la pel·lícula. Ara, em va semblar poc treballada a nivell de guió, en què no es justificava la presencia dels zombis a la història, simplement hi eren. La pel·lícula és escassa en argument i molt centrada en l’acció i la matança de zombis. No s’empatitza amb els personatges i falten moments de suspens. Tot i així destaco l'escena del policía damunt un cotxe lluitant amb milers de zombis als seus peus (la del cartell). Molt impactant i ben resolta.

La nit va acabar a les 3h amb un bon regust i una sensació agradable d’haver compartit una afició amb tanta gent que la viu d’igual manera.
Fins el proper Phenomena!




2 comentaris:

Tariq Porter ha dit...

Sóc un assidu a les sessions Phenomena, llàstima que em vaig perdre la sessió zombie, que pel que sembla va anar bé!!

Passa't pel meu Blog, també escric sobre cinema!
http://teclecticblog.blogspot.com/

(Per cert, em sembla que el poster que has penjat de Day of the Dead no correspon amb la peli del Romero ;))

Salut!

Anònim ha dit...

Gràcies per avisar de l'error, tens tota la raó. Ja he canviat la foto de la peli.
Doncs em passaré pel teu bloc.
Merci per comentar!

Leticia

DE QUINZE EN QUINZE I EM TANCO PERQUÈ TOCA

Dia 15 de quarentena.   Avui s'hauria acabat la confinació després de 15 dies dintre la nostra gàbia daurada. Avui podriem tornar a...