29 de des. 2011

EL REY LEÓN

No sé si són els temps de crisi o les festes de Nadal que ens arrosseguen a la nostàlgia de tornar a modes antigues, a plaers passats, a reviure allò que ens va fer feliç en el seu dia i que ens ajuda a empènyer el moment actual. Em passa cada vegada que assisteixo a una nova sessió de Phenomena a veure films de temps anteriors i m’ha passat avui quan m’he assegut a una sala de cinema per tornar a veure El Rey León, amb l’afegit del 3D.
He sortit colpida, amb aquella emoció que només aconsegueixen deixar les pel·lícules de Disney. El Rey león ha estat un dels clàssics més exitosos de la factoria Disney i em pregunto per què. Potser per l’exquisida banda sonora que entra amb força al nostre cor i travessa tot el cos, com si fos un llamp. O potser per aquells petits moments simpàtics que ens donen els entranyables Timón i Pumba, els dos graciosos de la pel·lícula. O per la suma d’instants en què Mufassa ensenya els valors de la vida al seu fill i futur rei: la importància del respecte al cicle de la vida, només matant el necessari per viure, mai per avarícia; La responsabilitat d’ocupar el lloc que ens pertoca en aquest cicle.
Aquesta pel·lícula, basada en la història de Shakespeare Hamlet, és una carícia per tots els sentits. Els films actuals de Disney-Pixar són d’un nivell molt alt però a vegades els falta la dosi de sentiment i innocència que tenien els clàssics com El rey León. Si més no els falten les cançons que tant ens agrada cantar una i una altra vegada.
Alguns ens vam educar amb Disney i tornar a recordar els missatges que ens transmetien aquestes pel·lícules no està de més. Com dirien Timón i Pumba, Hakuna Matata, viu i deixa viure. 



  • El millor: tota la història. 
  • El pitjor: res, de res.


* Puntuació: 8'5


1 comentari:

Vanesa ha dit...

com es nota que El Rey León va marcar la nostra infància. Disney ha estat un gran profeta a seguir, i El Rey León és una de les seves creacions més conmovedores :-)

DE QUINZE EN QUINZE I EM TANCO PERQUÈ TOCA

Dia 15 de quarentena.   Avui s'hauria acabat la confinació després de 15 dies dintre la nostra gàbia daurada. Avui podriem tornar a...