19 d’abr. 2012

REC 3, GÉNESIS


La revista Time Out London ha confeccionat una llista de les 100 millors pel·lícules de la història del terror i entre elles hi apareix REC, el film de zombis dirigit per Jaume Balagueró i Paco Plaza.
Havent posat REC entre les millors segurament es posarien les mans al cap si veiessin  REC 3, Gènesis.  La tercera entrega de la saga ha trencat amb les altres dues, no tan en la trama com en la forma i l’estil aconseguint un producte completament nou. No és que sigui una mala pel·lícula, és que hauria de tenir un altre nom i no pretendre ser una tercera part de REC, perquè es carrega la filosofia de la saga: terror seriós, poca sang i càmera domèstica.
La pel·lícula succeeix a una boda on un convidat infectat per la malaltia que converteix en zombi comença a contagiar a tots els convidats. El recent casats se separen accidentalment però no perden l’esperança de retrobar-se vius.
La pel·lícula no té pràcticament introducció i ràpidament comença una trama plena sang i mort que només dura 80 minuts. Considero que a Paco Plaza se li ha anat de les mans l’excés de gore, una característica innecessària en les altres pel·lícules que jugaven més amb el suspens i la foscor. En aquesta tot és massa explícit, a penes hi ha suspens i la sang gratuïta acaba sent desagradable per l’espectador.
Un altre error és que deixen de banda el recurs tan interessant de la càmera domèstica als pocs minuts de començar la pel·lícula. Potser això fa més agradable la visualització de la pel·lícula però crea una distancia entre l’espectador i els personatges que la càmera domèstica trencava.
S’incorpora l’humor negre a la història. Està ben portat, no és excessiu i té moments crítics bons com quan apareix un inspector de SGAE per controlar les cançons de la boda. Tanmateix no sóc molt partidària de la barreja d’humor i terror doncs en molts moments un gag només fa que trencar la tensió de l’escena.
En definitiva, una pel·lícula amb bones intencions que no és capaç de superar la categoria de pel·lícula de terror de sèrie B que pràcticament només aporta sang i fetge.



  • El millor: l’escena del primer contaminat que es llença damunt els convidats.
  • El pitjor: que es faci dir REC 3 quan es desentén completament de les altres dues pel·lícules de la saga.


*Puntuació: 6


DE QUINZE EN QUINZE I EM TANCO PERQUÈ TOCA

Dia 15 de quarentena.   Avui s'hauria acabat la confinació després de 15 dies dintre la nostra gàbia daurada. Avui podriem tornar a...