4 de febr. 2011

UN ADÉU A MARIA SCHNEIDER

 El cinema es torna a vestir de dol aquesta setmana amb la mort de Maria Schneider, l'actriu francesa que es va fer famosa arrel de la pel·lícula El último tango en París. La seva mort prematura (58 anys) es deu a una llarga i dura malaltia. Serà enterrada al cementiri Père-Lachaise de París.
Schneider va protagonitzar El útlimo tango en París, de Bernardo Bertolucci el 1972, juntament amb Marlon Brando quan només tenia 19 anys d'edat, amb unes escenes de caire eròtic que van ser una provocació a l' època. Sembla ser que el film va marcar un abans i un després en la vida de l'actriu, no només perquè li va donar fama mundial, sinó perquè la va estigmatitzar en un tipus de personatge que ella no volia ser i això la va portar a no voler sortir mai més despullada en una pel·lícula. De fet, com tans altres actors que no saben suportar el pes de la fama, va caure a les drogues en la seva joventut, tot i que es va rehabilitar cap als anys 80.
Més tard va rodar films com El reportero, de Michelangelo Antonioni, amb Jack Nicholson el 1975 o ja en en els últims anys Jane Eyre, de Franco Zefirelli, el 1996. La última pel·lícula que va rodar va ser fa tres anys, Cliente, de Josiane Balasko. Li van donar el premi Cèsar del cine francès el 1980 pel seu personatge a Dérobade.
Schneider ha pogut morir amb la satisfacció d'haver estat guardonada amb la Legió d'Honor fa tan sols 8 mesos.


2 comentaris:

Marta M.Q. ha dit...

Ostres no sabia que s'havia mort! Em va agradar la peli, bastant pujadeta, sí! Petons i ens llegim!
Et recomano Black Swan!

Anònim ha dit...

Sí, noia. Ha sortit avui al diari...
Agafo la recomanació! jo avui aniré a veure 127 horas.

DE QUINZE EN QUINZE I EM TANCO PERQUÈ TOCA

Dia 15 de quarentena.   Avui s'hauria acabat la confinació després de 15 dies dintre la nostra gàbia daurada. Avui podriem tornar a...