6 de març 2011

LA TRAMPA DEL MAL

 5 persones atrapades a un ascensor espatllat. Un policia alcohòlic intentant superar el trauma de la mort de la seva dona i el seu fill. Una càmera dins l'ascensor que permet al policia anar veient com, inexplicablement, van morint un a un els que estan atrapats. Un fenomen paranormal o un assassí que ha premeditat un assassinat?
Nigth Shyamalan torna a dirigir un film que segueix la seva línia de fenòmens paranormals a La trampa del mal; Una pel·lícula que manté l'espectador en tensió, que juga a despistar respecte quin personatge serà l'assassí, com va fer Agatha Cristie amb Los diez negritos. El guió està molt ben construït, no queden caps sense lligar, tot quadra perfectament i la història és coherent. Podriem dir que és una barreja entre Saw i buried. La trama fa ballar el cap a l'espectador donant com a possibles hipòtesis dues opcions que es van combinant al llarg de la pel·lícula: Serà tot obra del diable que vol fer justícia matant un grup de persones que han tingut actituds immorals a la seva vida? O simplement és algú que vol assassinar una d'aquelles persones i es "carrega" les altres per despistar? Les morts succeeixen cada vegada que les llums de l'ascensor s'apaguen i sembla massa estrany que algun d'ells hagi pogut matar els altres per la brevetat d'aquests instants i el la complicació dels crims.
Resulta molt interessant la primera imatge de la pel·lícula en què veiem una ciutat americana cap per avall mentre avança en travelling. Ens està donant una pista respecte la història del film? Podria ser el símbol de Satanàs, com ho és la creu al revés?
Final sorprenent i satisfactori que no deixa indiferent.

Puntuació: 7





DE QUINZE EN QUINZE I EM TANCO PERQUÈ TOCA

Dia 15 de quarentena.   Avui s'hauria acabat la confinació després de 15 dies dintre la nostra gàbia daurada. Avui podriem tornar a...