9 de març 2011

RUTES GUIADES DE LA RIERA


Masia Can Ribot (Fonda Riera a la ficció)
 La mostra del creixent èxit de la serie catalana de tardes La Riera es demostra amb la iniciativa del Consell Comarcal del Maresme i el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme d'organitzar unes rutes guiades pels exteriors de la serie. A la telenovel·la, la Riera és una fonda familiar que se situa a la població fictícia de Sant Climent. Aquest poble no és altra cosa que la conjunció de carrers, places i edificis de diversos pobles del Maresme com Arenys de mar, Sant Pol, Mataró i d'altres. Les rutes guiades pretenen mostrar al públic on se situa cada exterior que ells coneixen i muntar les diferents peces que formen Sant Climent. Les rutes es faran tots els dissabtes a partir del dia 19 de març i consistiran en una jornada complerta de visites per Arenys de mar, Mataró, Sant Pol i Teià més una demostració de cuina d'un plat de la fonda, un dinar a l'Escola Universitària d'Hosteleria i Turisme de Sant Pol de mar  i un tast de vins al Centre d'Acollida Turística (CAT) de Teià. Tot això pel fet que la gastronomia també és part essencial d'una serie que transcorre entre fogons d'una fonda. El preu de l'excursió és de 36 euros i inclou les visites, el dinar, la demostració de cuina, el tast de vins i els trasllats en autobús. El punt de sortida anirà variant setmanalment entre Barcelona i Mataró.
L'itinerari és el següent:
  • 8'30h. Trobada de grup al punt d'inici.
  • Arenys de mar: visita al port i la llotja i el cementiri.
  • Sant Pol de mar: Estació de tren, Ermita de Sant Pau i les seves vistes.
  • Escola d'hostelers: demostració de cuina en directe “show cooking” on s'elaborarà un plat del llibre La Riera a l'escola universitària d'hoteleria. Allà mateix es dinarà.
  • Visita a la Masia Can Ribot, la fonda de la Riera a la serie.
  • Mataró: visita dels carrers i racons del casc antic de Mataró.
  • I ja per finalitzar el dia s'anirà al Centre d'Acollida Turística de Teià on es farà un tast de vins.
  • 19h es començarà la tornada al punt d'origen.

Port d'Arenys de mar
Pot ser una jornada realment interessant pels seguidors de la serie.
Per inscriure-us podeu visitar la web i allà trobareu el telèfon i el correu electrònic, a més de tota la informació pertinent: http://www.maresme.cat/ca/larutadelariera.html
Al facebook s'ha creat un esdeveniment anomenat Rierencs a veure els exteriors de la Riera! per acollir un grup de rierencs que vulguin assistir tots junts a l'excursió el dia 9 d'abril. Apunteu-vos-hi i us ho passareu millor que anant-hi pel vostre compte!

Estació de Sant Pol de Mar.

DE QUINZE EN QUINZE I EM TANCO PERQUÈ TOCA

Dia 15 de quarentena.   Avui s'hauria acabat la confinació després de 15 dies dintre la nostra gàbia daurada. Avui podriem tornar a...