25 de nov. 2011

PARANORMAL ACTIVITY 3

Paranormal activity 3 és la continuació d’una saga que va començar sent molt potent i acaba molt fluixa, com també va passar amb les set pel·lícules de Saw.
La tercera és un pròleg en què ens expliquen els orígens de la maledicció que arrosseguen les dues germanes de les anteriors pel·lícules. Ens remunta a la infància de Katie i Cristie quan ja comencen a tenir visions i encontres nocturns amb l’esperit diabòlic que acaba amb elles anys després.
Tot i que el terror és gradual i va in crescendo no és tan progressiu com ho va ser, sobretot, la primera part de la saga. Es fa pesada a estones i  hi ha massa ensurts falsos, dels que en realitat són per sobresaltar enganyant l’espectador. Un recurs usat a les pel·lícules de terror de sèrie B.
El començament de la pel·lícula és del tot sobrant i “patiller”. Ens mostren unes cintes de vídeo que una germana dóna a l’altra en què hi ha gravacions de les nenes de petites. Un temps després algú entra a robar a la casa i només han desaparegut les cintes. Llavors veiem imatges de les cintes. És l’excusa per saltar en el temps i començar la pel·lícula quan les germanes eren petites. Si tenia un altre sentit usar aquesta escena, que no ho dubto, no queda gens clar.
El final és gairebé calcat a El proyecto de la Bruja de Blair. No està malament el desenllaç, on ens donen l'explicació de les tres pel·lícules. Tanmateix crec que hauria estat millor no donar un perquè i deixar les explicacions en la imaginació de l’espectador. En aquest tipus de films amb un aire misteriós i sobrenatural és una opció plausible. 
Hi ha un parell d’escenes potents i esgarrifants (la de la cuina quan tots els estris cauen  i la del bany), la resta recorden més a l’atracció de les fires el tren de la bruixa que no pas un relat de terror al nivell de Paranormal activity I i II.
No és dolenta i té moments de pànic però serveix més per fer gresca als adolescents que no pas per deixar l’espectador mut de por com passa a les altres. A més no aporta gairebé res de nou. Potser una de les causes de fracassos en les sagues de terror, com també va passar amb Saw és que cadascuna té directors i guionistes diferents.




  • El millor: les dues escenes esmentades.
  • El pitjor: com ja va passar a la segona part, les millors seqüències les eliminen de la pel·lícula però les inclouen al tràiler. 

*Puntuació: 6'5





1 comentari:

noia de vidre ha dit...

Bé, l'hauré de veure....jijijiji, haig de completar la saga, no em puc quedar així, de totes maneres em quedo amb la primera eh? però la miraré, si si.

DE QUINZE EN QUINZE I EM TANCO PERQUÈ TOCA

Dia 15 de quarentena.   Avui s'hauria acabat la confinació després de 15 dies dintre la nostra gàbia daurada. Avui podriem tornar a...