15 d’oct. 2014

PHENOMENA ANY ZERO

Nacho Cerdà davant la façana de l'antic Nàpols. Foto de Pere Tordera.
Després de quatre anys omplint sales alienes de quelcom més que crispetes i coca coles Nacho Cerdà, director de Phenomena, ha donat un salt endavant i ha apostat per tenir sala pròpia. On? A l’antiga sala Nàpols de Barcelona (Sant Antoni Maria Claret 168). 
El nou cine, que ara mateix està en plenes reformes, preveu obrir a finals d’any i ho farà seguint el seu estil fins ara: reestrenes dels anys 70,80,90 en versió original i buscant sempre la còpia en millor estat de conservació.  I, per suposat, unirà les dues sales que tenia l’antic Nàpols en una sola amb un aforament de 415 persones. També milloraran els seients, el projector i la decoració del cinema serà art decó amb un toc vintage i amb doble cortina. Tot aquest projecte té com a objectiu recuperar l’experiència d’anar al cine com a ritual social, com als anys 70 o als cines de barri. Diu Nacho Cerdà. Els seguidors de Phenomena sabem que aconseguirà la seva fita doncs ho ha sabut fer fins ara.
Es faran sessions de dimecres a diumenge i tenen clar que no repetiran el mateix cicle o pel·lícula varis dies de la setmana. L’estrena de la sala l’encapçalaran, com no pot ser d’una altra manera, les mateixes pel·lícules amb què va néixer Phenomena: Tiburón i alien. Per això aquesta nova temporada porta com a nom ANY ZERO. I per celebrar-lo durant tota la primera setmana es projectaran alguns dels films més sonats dels quatre anys de Phenomena.  Els preus seguiran sent els mateixos, força correctes: 9 euros per les sessions dobles i 6 per les individuals.  

Segons Nacho Cerdà Estem construint un cinema perquè la gent hi vagi amb l’esperit amb què es va al teatre, a l’òpera o al Festival de Sitges. I aquest és el motiu pel qual alguns som addictes a l’estil de cinema Phenomena i formem part d’aquesta gran família que creix cada dia més. 


DE QUINZE EN QUINZE I EM TANCO PERQUÈ TOCA

Dia 15 de quarentena.   Avui s'hauria acabat la confinació després de 15 dies dintre la nostra gàbia daurada. Avui podriem tornar a...