19 de maig 2011

CAPERUCITA ROJA

Caperucita roja, dirigida per Catherine Hardwicke i produïda per Leonardo Dicaprio, és un conte per adults al més estil de Crepúsculo i El Bosque. El film narra les complicacions d’una gent d’un poble muntanyenc que viu intimidada per la presència d’un llop que reclama que se li ofereixin animals cada lluna plena a canvi de vides humanes, fins que un dia se salta el pacte i mata la germana de Valerie (caputxeta). Amb l’arribada del pare Solomon (Gary Oldman) s’inicia la caça del llop tot sabent que aquest és més a prop del què sembla. Enmig de tot plegat Valerie es debat entre dos homes : el que estima i el què li convé, tot i la sospita que un d’ells podria ser l’home llop.
Tot i que al conte hi apareixen la caputxeta vermella, el llop, la mare i l’àvia, és lluny d’assemblar-se al dels Germans Grimm, tret d’alguna clucada d’ull concreta. El film havia posat el llistó molt alt i les expectatives no s’acaben de complir.
Tota la trama es dedica a crear pistes falses sobre quin dels personatges és l’home llop; Pistes massa evidents i direccionades cap alguns personatges concrets que fan sospitar que el llop serà el que menys ens esperem. Final sorprenent si no s’està avesat a pel·lícules en què es jugui a endevinar l’assassí, i previsible pels qui ja coneguin les regles del joc.
Destacable la interpretació de Gary Oldman, com sempre, bona la fotografia i interessant la trama a pesar de no ser una obra mestra.

Puntuació: 6’5




DE QUINZE EN QUINZE I EM TANCO PERQUÈ TOCA

Dia 15 de quarentena.   Avui s'hauria acabat la confinació després de 15 dies dintre la nostra gàbia daurada. Avui podriem tornar a...