27 de maig 2011

SIN IDENTIDAD

Quan una persona perd tot el què té: dona, professió, memòria i identitat, queda exclòs del món, no és ningú. Jaume-Collet Serra (La Huerfana) parla d’aquesta angoixant situació al seu nou film Sin identidad, protagonitzat per Liam Neeson i Diane Krueger(Troya) i rodat a diferents ciutats europees.
Liam Neeson és Martin Harrys, un metge que arriba a Berlín amb la seva dona per motius professionals. Un accident desafortunat el manté en coma durant quatre dies, el temps suficient perquè algú altre li prengui la dona i, el més preuat, la seva identitat. Harrys haurà de trobar la resposta a totes les seves preguntes amb l'ajuda de la taxista que el salva de l'accident i d'un vell i intel·ligent detectiu. Tota la pel·lícula és tensió pura. L’espectador va traient l'entrellat de la complicada trama que viu el protagonista a la vegada que ell.
Un molt bon guió, molt ben dosificat, ben construït, coherent, sense trampes i amb un molt aconseguit gir final que no deixa indiferent. La idea no és del tot original doncs recorda a Plan de vuelo, de Robert Schwentke, i molt de lluny a The Game de David Fincher.
Un joc de confusions en què tothom sembla sospitós i que fins al final no ens desvetlla qui és qui dins la trama.

Puntuació: 8



DE QUINZE EN QUINZE I EM TANCO PERQUÈ TOCA

Dia 15 de quarentena.   Avui s'hauria acabat la confinació després de 15 dies dintre la nostra gàbia daurada. Avui podriem tornar a...