8 de febr. 2011

EL FENOMEN DE PHENOMENA


El cinema Urgell (Grup Balaña) és un dels pocs cines que no ha sucumbit a les multi sales i que ha intentat mantenir el seu esperit. Però la indústria cinematogràfica és molt dura i pateix una forta crisi. Motiu que ha portat a sales com l'Urgell a anar tancant o a estar a punt de fer-ho. Per evitar un imminent final, l'Urgell s'ha re inventat portant endavant el projecte Phenomena, the ultimate cinematic expirience. Un dijous al mes el cine aposta per la doble sessió de cinema dels anys 70, 80 i 90 en un únic passe a les 20h del vespre. Les pel·lícules es projecten en 35 mm i en V.O.S.E (Versió original subtitulada en espanyol)
El desembre del  2010  es va iniciar el projecte amb la reestrena de Tiburón+ Alien, començant a les 20h, fent mitja hora de descans entre pel·lícules i acabant a les 00'30h. Va tenir un èxit totalment imprevisible. Una sala que compta amb 1800 seients va esgotar les entrades, a pesar de ser dijous i de tractar-se de cinema que podem veure en dvd des del sofà de casa. La segona edició es va fer el gener del 2011 amb les pel·lícules Indiana Jones y el arca perdida+ La cosa. L'èxit va ser superior a la primera edició.
Aquest dijous 10 de febrer tindrem la tercera entrega de Phenomena amb Terminator + El precio del poder i es preveu esgotar les entrades fins i tot hores abans de la sessió.
Què porta a mils de persones a pagar una entrada per veure cinema que està disponible a les botigues? El preu més que correcte de l'entrada (8 euros per les dues pelis)? o l'enorme nostàlgia d'alguns cinèfils de veure grans pel·lícules de la història del cine a les pantalles grans?
Els organitzadors de Phenomena ja han avançat algunes pel·lícules que ens oferiran en properes edicions: Superman, Goonies, La trilogia de la Guerra de las galaxias, El resplandor, Carrie, Regreso al futuro, El coloso en Llamas, El bueno, el feo y el malo etc.
Des de Plaers de viure farem una crònica de la vivència d'assistir a la tercera entrega de Phenomena d'aquest dijous a les 20h.
Per comprar les entrades es recomana fer-ho a través del Servicaixa. No són numerades, la qual cosa obliga la gent a ser allà amb molta antel·lació per no acabar seient a primera fila. Us imagineu el Terminator vist de tan a prop?




DE QUINZE EN QUINZE I EM TANCO PERQUÈ TOCA

Dia 15 de quarentena.   Avui s'hauria acabat la confinació després de 15 dies dintre la nostra gàbia daurada. Avui podriem tornar a...