5 d’abr. 2011

PHENOMENA 5: DESAFÍO TOTAL + ALIENS


Si hi ha un lloc on els amants del cine de ciència ficció se senten en la seva salsa és a Phenomena expirience, el cicle de cinema dels 70, 80 i 90 que es fa cada mes la sala Urgell.
Dijous 31 de març tenia lloc la cinquena edició de Phenomena amb la doble sessió dels films Desafío total (total recall) i Aliens, el regreso. L’èxit de convocatòria va ser tal que es van esgotar entrades dos dies abans a una sala de 1830 seients, la més gran d’Espanya.
Mai hauria pensat que seria capaç de fer dues hores de cua però les vaig fer perquè valia la pena poder triar bon lloc. Les sensacions que es viuen en aquest esdeveniment són difícils d’expressar:a l’ambient es respira passió i emoció amb els aplaudiments a les escenes mítiques de les pel·lícules, amb el tara reig de tota la sala de les bandes sonores com si d’un cor es tractés ja des dels primers minuts de projecció quan zona el famós Movierecord; tot plegat confereix aquest regust dolç que els que estimem el cinema sentim al llarg de les 5 hores que passem plegats a la sala. Ara bé, sempre hi ha la nota discordant a tota melodia i en aquest cas no pot ser menys. Sovint hi ha persones que no tenen sentit comú i no saben trobar els límits. Phenomena es caracteritza per la llibertat que tenim els espectadors d’expressar-nos aplaudint i cantant, tanmateix tampoc es tracta de muntar shows a cada escena o llençar bosses de plàstic als altres (com em van fer a mi).


Nacho Cerdà, director de Phenomena, va presentar l’acte tot fent un sorteig amb les entrades. Van regalar un pòster d’Aliens firmat per la pròpia Sigourney weaber que aquests dies estava rodant per aquí. Posteriorment l’actriu ens va dedicar unes paraules en un vídeo gravat feia pocs dies on ens desitjava disfrutar del film.
Donat l’èxit creixent de l’esdeveniment, Phenomena no només ens ofereix una doble sessió mensual sinó que es va combinant amb sessions extres. Així, divendres 15 d’abril tornarem a l’Urgell per gaudir de la nit Z: Phenomena zombies. En aquesta ocasió no ens trobarem en dijous, sino en divendres, i enlloc de dues, gaudirem de 3 pel·lícules de zombies: El dia de los muertos (Romero), Posesión Infernal i La Horde. La projecció serà a les 21’30 i valdrà 12 euros.





* Fotografies de Gerard Muñoz Pleguezuelo.

3 comentaris:

Dabit. ha dit...

Gran article, felicitats. Esperem que Phenomena no mori d'éxit.

Anònim ha dit...

Esperem!
Gràcies Dabit.

Unknown ha dit...

Quina gran nit, vaig gaudir molt, encara ràbio de no haver-me pogut quedar a veure alliens.
A Phenomena li auguro un llarg recorregut ja que cada any que passa poden entrar més pelis en cartera.
Ara jo proposaria que fessin un reviu de pelis de la dècada passada amb un festival apart al mateix Urgell.
I si us plau un de 70mm.
Xules les fotos ;)))

DE QUINZE EN QUINZE I EM TANCO PERQUÈ TOCA

Dia 15 de quarentena.   Avui s'hauria acabat la confinació després de 15 dies dintre la nostra gàbia daurada. Avui podriem tornar a...